Blackout : zítra bude pozdě - Elsberg, Marc, 1967- (Dobrovský s.r.o., 2017)
Zítra bude pozdě... Thriller o kolapsu evropských dodávek elektrické energie. Děsivý, ale realistický scénář konce naší civilizace. Jednoho chladného únorového dne zhasnou světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli na to ve Švédsku, pak v Německu, Francii, Rakousku, Belgii a Holandsku. Všude v Evropě se hroutí elektrická síť, přestanou fungovat výtahy, metra uváznou v tunelech...